Pasta

Voor de pasta heb ik niet ver moeten zoeken omdat één van mijn leveranciers van olijfolie ook tarwe produceert. Een unieke selectie van tarwesoorten en formaten maakt van de pasta in mijn gamma iets anders dan de klassieke en bekende pasta.

Piccapane gebruikt vooral spelt en gerst in combinatie met harde tarwe (lokale soort “Senatore Cappelli”) om hun speciale pasta te maken. Spaghetti, rigatoni, tagliatelle maar ook orecchiette, mezze maniche, paccheri e trucioli, allemaal uitsluitend “trafilate al bronzo” wat hen hun karakteristieke ruwe aspect geeft en de pasta ideaal maakt voor alle soorten sauzen. Ook voor de bloem gebruikt voor hun pasta kan je bij Piano Piano terecht, “senatore cappelli” maar ook spelt en gerst bloem.

Pastificio Artigianale Del Duca heeft zich gespecialiseerd in verpakkingen en formaten die een zekere uitstraling hebben naast speciale ingrediënten en, zoals de naam suggereert, allemaal ambachtelijk geproduceerd. Zo gaan we van de bekende en populaire torchetti limone e pepe (citroen en peper) naar de gotici al negroamaro (met negroamaro wijn) aan de penne met spinazie of peperoncino, of naar de traditionele volkoren ‘sagnette salentine’. Maar ze experimenteren ook met curry, inkt uit inktvis en onconventionele combinaties zoals hun fettuccine met ‘arancia e carota’ (appelsien en wortel) die ideaal zijn met zeevruchten. Voor de fijnproevers!

Smaken, kleuren en formaten genoeg.